Meny för Vinterkryssning 2019


Detta är menyn för M/S Trubadurens Vinterkryssningar November till December 2019.

Vinterbuffén!

För dig som äter skaldjur. En generös buffé med havets läckerheter!

Glögg

Med russin och mandel. Serveras vid landgången.

Skaldjur & Fisk

Havskräftor
Färska räkor
Rökta räkor
Musslor
Krabbklor

Kallrökt lax
Varmrökt lax
Varmrökt lax – Örtkryddad

Gourmetsill
Kräftsill
Vitlök & dillsill
Skånsk senapssill
Löksill
Fransk löksill
Gammel dansksill
Lingon & Fireballsill
Branteviksill
Månadens Sill – Presenteras ombord!

Stekt inlagd strömming
Rökt makrill

M/S Trubadurens berömda Hummerfondssoppa

Avnjut som den är eller krydda med skaldjur direkt från buffén.

Annat gôtt

Janssons frestelse
Brysselkål toppad med parmesan
Ägghalvor toppad med majonnäs
Hummerpaté
Löjrom
Dillkokt potatis
Grönkålssallad

Majonnäs
Chiliaioli
Gräddfil
Hovmästarsås
Gubbröra
Romsås
Rödlök

Ost & Bröd

Cheddarost
Västgötakloster
Mögelost
Brieost

Fäbodknäckebröd
Digestivekex
Levain
Vörtbröd
Saltinerkex
Smör

Laktos- & glutenfria produkter finns att få!

Kaffe & Té

Med choklad, pepparkakor och andra godsaker.
Ekologiskt kaffe
Ekologiskt té

Sugen på dessert? Se nedan.

Alternativ Mat

För dig som inte äter skaldjur. Välj en av rätterna. Förrätt ingår till alla alternativa rätter. Förbokas minst fem dagar innan avgång.

Kötträtt

Picanha (rostbiffslock) serveras med sötpotatispuré, grillad majskolv, chimichurri samt en härlig primörsallad toppad med parmigiano.

Förrätt: Soppa på säsongens råvaror

Kycklingrätt

Majskycklingfilé från Bjäre, serveras med potatiskaka smaksatt med rökt cheddar, örtvinaigrette samt citron och vitlökssmör.

Förrätt: Soppa på säsongens råvaror

Vegetarisk/vegansk rätt

Köksmästarens betaburgare (rödbeta, polkabeta, tofu, havregryn och koriander) med sötklyftpotatis, avokadokräm, chimichurri och lökringar. Serveras med primörsallad.

Förrätt vegetarisk: Soppa på säsongens råvaror

Förrätt vegansk: Soppa på säsongens råvaror

 

Uppgradera din buffé!

Lite lyx har väl ingen dött av? Varför inte utöka din kväll med något extra exklusivt?
Boka detta när du bokar din resa.

Ostronpaket 199 kr

Uppgradera din buffé

Ostron

Tre stycken färska ostron. Serveras med scharlottenlöksvinaigrette och citron.

Ett bubbligt glas

Ett glas ekologisk Prosecco Extra Dry från Le Spinée eller alkoholfri Champagne från Rickard Juhlin.

Praliner

Delikata praliner från Berzelii Choklad, till kaffet.

Hummerpaket 365 kr

En halv gratinerad hummer

En halv gratinerad hummer. Serveras innan buffén drar igång.

Ett extra fint bubbligt glas

Ett glas champagne från Louis Roederer eller alkoholfri Champagne från Richard Juhlin.

Desserter

Behöver ej bokas i förväg.

Vaniljglass med båtlagad chokladsås

Sorbet
Serveras med rostad mandel och bär
Smak efter säsong

Praliner
Smarriga praliner från Berzelii Choklad

Prisexempel dryck

Detta är endast ett litet urval. Det finns mycket mer att välja på.

Stor Stark/ Höga Kusten 40 cl 72/74kr

Alkoholfri öl 47kr

Båtens vin vitt/rött 79kr glas, 320kr flaska

Alkoholfritt vin vitt/rött 59kr glas

Läsk 33 cl 31kr

Drink 4cl från 132kr
Drink 6cl från 198kr

Alkoholfria drinkar från 76kr

Snaps och avec från 24kr/cl

Barnmeny

Bokas när du bokar din resa.

Om barnen inte vill äta buffé, får de välja en av dessa rätter, i barnportion.
Är barnet 4-12 år ingår maten i biljettpriset. Är barnet 0-3 år betalar de ingen biljett, men 50 kr för maten, om de äter.

Kötträtt

Picanha (rostbiffslock) serveras med sötpotatispuré, grillad majskolv, chimichurri samt en härlig primörsallad toppad med parmigiano.

Kycklingrätt

Majskycklingfilé från Bjäre, serveras med potatiskaka smaksatt med rökt cheddar, örtvinaigrette samt citron och vitlökssmör.

Vegetarisk/vegansk rätt

Köksmästarens betaburgare (rödbeta, polkabeta, tofu, havregryn och koriander) med sötklyftpotatis, avokadokräm, chimichurri och lökringar. Serveras med primörsallad.

Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon

Ett säkert kort!

med reservation för ändringar.