Meny för Vinterkryssning 2019


Detta är menyn för M/S Trubadurens Skaldjurskryssningar November till December 2019.

Skaldjursbuffén!

För dig som äter skaldjur. En generös buffé med havets läckerheter!

Glögg

Med russin och mandel. Serveras vid landgången.

Sill­ och Laxbord

Tio sorters noga utvalda sillar, tre sorters lax, makrill, ägghalvor, skaldjurspaté och tillhörande såser.

M/S Trubadurens Hummerfondssoppa

Avnjut som den är eller krydda med skaldjur direkt från buffén.

Skaldjur

Havskräftor, räkor, rökta räkor, krabbklor, musslor.

Janssons Frestelse

Klassisk Jansson.

Ostbricka

Fyra sorters ostar och kex.

Kaffe & Té

Med choklad, pepparkakor och andra godsaker.

Laktos- & glutenfria produkter finns att få!

Kaffe & Té

Ekologiskt kaffe
Ekologiskt té

Sugen på dessert? Se nedan.

Alternativ Mat

För dig som inte äter skaldjur. Välj en av rätterna. Förrätt ingår till alla alternativa rätter. Förbokas minst fem dagar innan avgång.

Kötträtt

Picanha (rostbiffslock) serveras med sötpotatispuré, grillad majskolv, chimichurri samt en härlig primörsallad toppad med parmigiano.

Förrätt: Bruschetta med buffelmozzarella och parmaskinka. Serveras med tomat- och basilikasallad och primörer.

Kycklingrätt

Majskycklingfilé från Bjäre, serveras med potatiskaka smaksatt med rökt cheddar, örtvinaigrette samt citron och vitlökssmör.

Förrätt: Bruschetta med buffelmozzarella och parmaskinka. Serveras med tomat- och basilikasallad och primörer.

Vegetarisk/vegansk rätt

Köksmästarens betaburgare (rödbeta, polkabeta, tofu, havregryn och koriander) med sötklyftpotatis, avokadokräm, chimichurri och lökringar. Serveras med primörsallad.

Förrätt vegetarisk: Bruschetta med buffelmozzarella, serveras med tomat- och basilikasallad och primörer.

Förrätt vegansk: Svamptoast med advokadocreme samt syrad rödlök.

 

Uppgradera din buffé!

Lite lyx har väl ingen dött av? Varför inte utöka din kväll med något extra exklusivt?
Boka detta när du bokar din resa.

Ostronpaket 199 kr

Uppgradera din buffé

Ostron

Tre stycken färska ostron. Serveras med scharlottenlöksvinaigrette och citron.

Ett bubbligt glas

Ett glas ekologisk Prosecco Extra Dry från Le Spinée eller alkoholfri Champagne från Rickard Juhlin.

Praliner

Delikata praliner från Berzelii Choklad, till kaffet.

Hummerpaket 365 kr

En halv gratinerad hummer

En halv gratinerad hummer. Serveras innan buffén drar igång.

Ett extra fint bubbligt glas

Ett glas champagne från Louis Roederer eller alkoholfri Champagne från Richard Juhlin.

Desserter

Behöver ej bokas i förväg.

Båtlagad Fudge & Brownie kladdkaka
Serveras med romgrädde

Vaniljglass med båtlagad chokladsås

Sorbet
Serveras med rostad mandel och bär
Smak efter säsong

Praliner
Smarriga praliner från Berzelii Choklad

Prisexempel dryck

Detta är endast ett litet urval. Det finns mycket mer att välja på.

Stor Stark/ Höga Kusten 40 cl 72/74kr

Alkoholfri öl 47kr

Båtens vin vitt/rött 79kr glas, 320kr flaska

Alkoholfritt vin vitt/rött 59kr glas

Läsk 33 cl 31kr

Drink 4cl från 132kr
Drink 6cl från 198kr

Alkoholfria drinkar från 76kr

Snaps och avec från 24kr/cl

Barnmeny

Bokas när du bokar din resa.

Om barnen inte vill äta buffé, får de välja en av dessa rätter, i barnportion.
Är barnet 4-12 år ingår maten i biljettpriset. Är barnet 0-3 år betalar de ingen biljett, men 50 kr för maten, om de äter.

Kötträtt

Picanha (rostbiffslock) serveras med sötpotatispuré, grillad majskolv, chimichurri samt en härlig primörsallad toppad med parmigiano.

Kycklingrätt

Majskycklingfilé från Bjäre, serveras med potatiskaka smaksatt med rökt cheddar, örtvinaigrette samt citron och vitlökssmör.

Vegetarisk/vegansk rätt

Köksmästarens betaburgare (rödbeta, polkabeta, tofu, havregryn och koriander) med sötklyftpotatis, avokadokräm, chimichurri och lökringar. Serveras med primörsallad.

Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon

Ett säkert kort!

med reservation för ändringar.